Skip to main content

עגלה

Close Cart

ציפויים לרכב

ציפויים לרכב זוכים בשנים האחרונות לפופולאריות הולכת וגוברת בקרב בעלי הרכבים בישראל, וזאת לנוכח היתרונות הנלווים ליישום ציפוי כזה או אחר, המהווה למעשה שכבת הגנה על החלק החיצוני של כלי הרכב. בעמוד שלפניכם, תוכלו למצוא מידע כללי על סוגי ציפויים לרכב השונים, ובתוך כך, לבחור את הציפוי המועדף עליכם יותר בהתאם לצרכי ההגנה והשמירה על נראות הרכב.

מה הם סוגי ציפויים לרכב הקיימים?

כאשר מדברים על ציפוי לרכב, מדברים למעשה על שכבת הגנה חיצונית אותה ניתן ליישם על החלק החיצוני של כל סוגי הרכבים, ובתוך כך, ליהנות גם משכבת הגנה מפני גורמים סביבתיים העשויים להזיק למעטפת החיצונית של הרכב וגם משמירה על נראות הרכב וערכו לאורך זמן. בין יתר סוגי ציפויים לרכב הנפוצים בהם נעשה שימוש בשנים האחרונות תוכלו למצוא:

ציפוי לרכב מסוג ננו קרמי – ציפוי קרמי לרכב הוא אחד מסוגי הציפויים הפופולאריים ביותר, לנוכח היתרונות הרבים הנלווים אליו גם במידת ההגנה על החלק החיצוני של הרכב וגם במראה המבריק והמרשים אותו הוא מקנה לרכב. ציפוי זה מיוצר מתערוכת של ננו חלקיקים קרמיים בשילוב מולקולות של זכוכית.
ציפוי פולימרי לרכב – ציפוי פולימרי לרכב הוא למעשה ציפוי המיוצר מתערובת של חומרים פולימריים סינתטיים, המספקים אף הם הגנה אופטימאלית לחלק החיצוני של הרכב מפני מזיקים סביבתיים וקרני ה-UV. בין יתר סוגי הציפויים הפולימריים המשווקים כיום תוכלו למצוא ציפוי PPF לרכב וציפוי ויניל לרכב המיוצר ממדבקת ויניל.
ציפויי שעווה – ציפוי מסוג זה מיוצר משעווה טבעית, לרבות, שעוות דבורים או שעוות קרנובה. ציפוי זה מספק אומנם שכבת הגנה דקה מפני קרני ה-UV ומזהמים סביבתיים מסוימים, אך הוא אינו מתאפיין ברמת עמידות גבוהה בהשוואה לסוגי הציפויים האחרים, ולכן, ציפוי זה נחשב לפחות פופולארי בקרב בעלי רכבים המעוניינים ליישם שכבת ציפוי כזו או אחרת על רכבם.
ציפוי היברידי – סוג זה של ציפוי משלב למעשה בין ציפוי קרמי לציפוי פולימרי.

מה הם ההבדלים העיקריים של אותם ציפויים לרכב מבחינת הגנה, אריכות ימים ושיפור המראה?

כל אחד מסוגי הציפויים המופיעים לעיל, מהווה שכבת ציפוי המספקת הגנה כזו או אחרת על החלק החיצוני של הרכב בפני גורמים סביבתיים כאלו ואחרים, לרבות, קרני ה-UV העשויות להשפיע על נראות גוון הרכב לאורך השנים, לשלשת יונים וצואת ציפורים המזיקות לפח הרכב, אבק וכתמי לכלוך שומניים, גשם חומצי וכדומה. יחד עם זאת, חשוב לציין שסוגי הציפויים הנ”ל, נבדלים זה מזה במידת העמידות שלהם, במידת ההגנה אותה הם מספקים וברמת שיפור נראות הרכב, ולכן, לפני בחירת סוג הציפוי, מומלץ להיוועץ עם אנשי מקצוע העוסקים ומתמחים בתהליכי יישום ציפויים לרכב, וזאת על מנת לבחור את סוג הציפוי המותאם ביותר לצרכי ההגנה והשמירה על רכבכם.

מה הם היתרונות של אותם ציפויים לרכב?

בין היתרונות המשותפים לכל סוגי הציפויים, תוכלו למצוא:

• שמירה על ערך הרכב לנוכח מידת ההגנה אותה מספקת שכבת הציפוי.
• שמירה על גוון הרכב הודות לכך שהציפוי הינו בעל מעטפת הגנה בפני קרני ה-UV וגורמים סביבתיים נוספים, וביניהם, אבק, קורוזיה, כתמי שמן ולכלוך נוקשה, לשלשת יונים וצואת ציפורים, אבק ועוד.
• אטימות מוחלטת בפני נוזלים, דבר המונע נזקי גשם חומצי לפח הרכב.

וזאת לצד יתרונות נוספים המאפיינים כל סוג של ציפוי לרכב.

האם ניתן להדביק ציפוי לרכב חדש?

כל אחד מסוגי הציפויים המופיע לעיל, מותאם ומיועד גם לרכבים חדשים וגם לרכבים ישנים יותר. הדבקת ציפוי כזה או אחר לרכבים חדשים, נועדה בעיקר לצרכי שמירה על ערך הרכב כתוצאה ממעטפת ההגנה אותה מספקת שכבת הציפוי ולצרכי שמירה על נראות הרכב. יישום של ציפוי לרכב חדש נעשה ברוב המקרים באמצעות ציפוי ננו קרמי הנחשב לציפוי האיכותי ביותר מבין כל סוגי הציפויים המשווקים כיום, וזאת על אף שמדובר בשכבת ציפוי עם תוחלת חיים קצרה יותר (3 עד 5 שנים) בהשוואה לציפוי פולימרי שתוחלת החיים שלו נעה בין 5 ל- 7 שנים. מכיוון שמדובר בסוגי ציפויים לרכב הניתנים להסרה בכל רגע נתון, תוכלו ליישם אותם בכל פעם מחדש במידה ואתם מתכננים להחזיק ברכבכם לאורך שנים ממושכות.

האם הציפויים מתמקדים בעיקר בהגנה מפני גורמים סביבתיים, שינוי גוון הרכב או שניהם?

כפי שציינו לעיל, כל סוגי הציפויים מתמקדים גם במעטפת ההגנה מפני גורמים סביבתיים וגם בשמירה על נראות הרכב כפועל יוצא מכך. יחד עם זאת, חשוב לציין שיישום הציפויים השונים מיועד למטרות שונות בהתאם לסוג הציפוי.
לדוגמא, ציפוי מדבקת ויניל לרכב מיועד גם לצרכי שמירה על הגוון המקורי של הרכב וגם לצרכי שינוי גוון הרכב בצידת הצורך, כאשר ציפוי פולימרי מסוג PPF מיועד יותר להגנה מפני שריטות. לעומתם, ציפוי ננו קרמי, מאפשר הגנה על הרכב בפני גורמים סביבתיים, וזאת בנוסף להיותו אמצעי לשדרוג המראה המבריק של החלק החיצוני של הרכב. בנוסף, חשוב לציין שציפוי באמצעות מדבקת ויניל ניתן ליישום מלא או חלקי בחלק החיצוני של הרכב, כאשר ציפוי מסוג ננו קרמי ו/או מסוג PPF ניתן ליישום מלא בלבד בחלק החיצוני של הרכב.

כפועל יוצא מכך, יישום הציפויים מומלץ שייעשה בהתאם למטרת הציפוי הנדרשת לכם ולאחר היוועצות עם צוות המומחים של סדנת DETAIL BEAR המתמחה בתהליכי חידוש, טיפוח והשבחת כלי רכב בהתאמה אישית ובאמצעות ציפויים לרכב בין היתר.

דילוג לתוכן